Виберіть навчально-практичний центр...
Професії, які можна здобути
Професійно-технічне училище №8 – це сучасний державний заклад освіти, який здійснює підготовку робітників високого рівня кваліфікації з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів на основі базової та повної загальної середньої освіти за професіями: «кухар, кондитер»; «офіціант, бармен»; «агент з організації туризму, адміністратор»; «кравець»; «швачка». У закладі також надаються освітні послуги для дорослого населення (перепідготовку та підвищення кваліфікації).
Училище здійснює підготовку робітників високого рівня кваліфікації з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів на основі повної загальної середньої освіти, перепідготовки у та підвищення кваліфікації працюючих робітників і незайнятого населення за направленнями обласного центру зайнятості.
Наш навчальний заклад складається з учбово-адміністративного комплексу, обладнаного навчальними кабінетами, виробничими майстернями, спортивною та актовою залами, однією з найкращих бібліотек області, їдальнею та гуртожитком, в якому окрім жилих кімнат є медпункт, бар-лабораторія, готель, кімнати відпочинку.
Матеріально-технічна база училища, обладнання кабінетів і майстерень, доступ до ресурсів інтернету дозволяє успішно готувати більше 600 здобувачів освіти. Виробничу практику учні проходять на кращих підприємствах міста та області, а також на базах відпочинку України. Всі випускники забезпечуються роботою.
Строки та вартість навчання
На базі 11 класів
Офіціант, Бармен
1 рік 6 місяців
Офіціант 4-го розряду; бармен 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Кухар, Кондитер
1 рік 7 місяців
Кухар 4-го розряду; кондитер 3-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Кравець
1 рік 6 місяців
Кравець 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Агент з організації туризму, Адміністратор
1 рік 6 місяців
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
На базі 9 класів
Кухар, Кондитер
2 роки 10 місяців
Кухар 4-го розряду; кондитер 3-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Кухар, Офіціант
2 роки 10 місяців
Кухар 4-го розряду; офіціант 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Швачка
2 роки 10 місяців
Швачка 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Галерея
Відгуки
Хороший навчальний заклад, який дає можливість опанувати затребувані професії. Після закінчення закладу легко влаштуватися на роботу, хороші педегоги.
Руссу Емма
Томаш Микола
Хочу відмітити високий рівень проведення курсового навчання. Багато практичних занять, чудові майстри виробничого навчання.
Боднар О.В.
Високий рівень організації та проведення курсів з професії Кухар. Хороший колектив, в майстерні сучасне обладнання.
Флорескул Ф.І.
Професії, які можна здобути
Навчально-практичний центр харчових технологій та ресторанного сервісу на базі Професійно-технічного училища №8 відкритий у грудні 2021 року. Навчально-практичний центр за галузевим спрямуванням належить до громадського харчування з базовими професіями: кухар, кондитер, офіціант, бармен.
На базі центру здійснюється освітній процес для здобувачів освіти закладу, надаються освітні послуги з організації та проведення стажування, підвищення кваліфікації для працівників харчоблоків шкільних їдалень.
Перепідготовка незайнятого населення за новітніми виробничими технологіями, освітні послуги з опанування часткових або повних кваліфікацій за запитом. Навчальний центр оснащений професійним обладнанням, новітнє устаткування та інструменти дозволяють здобувачам освіти опанувати мистецтво приготування якісної їжі, ознайомитися із сучасними вимогами до оформлення страв та підвищувати рівень обслуговування відвідувачів.
На базі НПЦ проводяться профорієнтаційні заходи, майстер-класи, круглі столи, семінари. Практикуються виїзні обслуговування - кейтеринг, виконання замовлення від населення.
Діяльність навчально – практичного центру має на меті розповсюдження набутого досвіду модернізації професійно – технічної освіти у галузі сфери обслуговування, харчової промисловості, та її адаптації до європейських стандартів.
Строки та вартість навчання
Стажування
Кухар (для працівників їдалень)
90 годин
1000 грн ( при кількості 20 слухачів)
По закінченню навчання слухачі отримують сертифікат.
Перепідготовка
Кухар
5 місяців
Кухар 3-го розряду
3800 грн ( при кількості 30 слухачів)
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації