Виберіть навчально-практичний центр...
Професії, які можна здобути
Комунальний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» є закладом професійної (професійно-технічної) освіти третього атестаційного рівня, що здійснює первинну професійну підготовку робітників високого рівня кваліфікації за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», як правило з числа учнів/випускників закладів загальної середньої освіти.
Заклад освіти здійснює професійне (професійно-технічне) навчання, загальноосвітню підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працюючих робітників і незайнятого населення, оцінювання результатів навчання осіб (зокрема, здобутих шляхом неформального навчання чи інформальної освіти), присвоєння та/або підтвердження професійних кваліфікацій «Кухар 3-6 розряди», «Кондитер 3-5 розрядів».
Тип Закладу – вище професійне училище.
Заклад функціонує з 1966 року.
За цей час заклад освіти був реорганізований декілька разів:
1970 р. – Технічне училище № 3
1984 р. – Середнє професійно-технічне училище № 33
1994 р. – Професійно-технічне училище № 33
2002 р. – Вище професійне училище № 33 м. Києва
2023 р. – Комунальний заклад професійної (професійно-технічної) освіти “Київський професійний коледж сфери послуг”
Навчально-виховний процес та діловодство в закладі освіти ведеться українською мовою.
Гуртожиток-відсутній.
Улаштовано доступність будівлі для маломобільних груп населення.
В закладі улаштовано найпростіше укриття.
Фінансування закладу освіти здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету в межах обсягу регіонального замовлення та позабюджетних надходжень: виробнича діяльність здобувачів освіти, навчання за контрактом, курсова підготовка, благодійні внески батьків здобувачів освіти, що навчаються.
Підготовка з робітничих професій, курсового професійно-технічного навчання, перепідготовка, підвищення кваліфікації здійснюються відповідно до Державного класифікатора професій ДК 0033:2010 та Реєстру суб’єктів освітньої діяльності, відповідно до Наказу МОН від 25.07.2023 № 324-л, Наказ МОН від 20.02.2024 № 103-л.
Засновником та Власником Закладу освіти є територіальна громада міста Києва, від імені якої виступають Київська міська рада та уповноважені нею органи.
Заклад освіти підпорядкований Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).
Строки та вартість навчання
На базі 9 класів
Кухар; Кондитер
3 роки
Кухар 4 розряду; Кондитер 3 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Кухар; Офіціант
3 роки
Кухар 4 розряду; Офіціант 3 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Кухар; Продавець продовольчих товарів
3 роки
Кухар 4 розряду; Продавець продовольчих товарів 3 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Перукар (перукар-модельєр); Манікюрник
3 роки
Перукар 1 класу; Манікюрник 2 класу
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
Кондитер; Кухар
3 роки
Кондитер 4 розряду; Кухар 3 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують атестат про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника.
На базі 11 класів
Кухар; Кондитер
1 рік 6 місяців
Кухар 4 розряду; Кондитер 3 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Перепідготовка
Кухар
три місяці
Кухар 3 розряду
8287,22
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво кваліфікованого робітника.
Підвищення кваліфікації
Кухар
три місяці
Кухар 4 розряду
8287,22
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво кваліфікованого робітника.
Галерея
Відгуки
Катя Спивак
ника Майнкрафт
Віктор Гергардт
Професії, які можна здобути
29 грудня 2021 року на базі Вищого професійного училища №33 міста Києва (комунальний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» відкрито Навчально-практичний центр сучасних кулінарних технологій на виконання міської комплексної цільової програми “Освіта Києва. 2019-2023 роки”, наказу Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 22.12.2021 року № 210 “Про створення навчально-практичних центрів з підготовки фахівців різного галузевого спрямування на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти у 2021 році”.
Створений навчально-практичний центр, оснащений інноваційним обладнанням задля якісної підготовки фахівців, забезпечує впровадження в освітній процес інноваційних технологій та методів професійного навчання з застосуванням сучасних виробничих технологій сфери ресторанного господарства та харчування.
Розташування приміщень, наявність та розміщення сучасного технологічного обладнання, інструментів та інвентарю центру імітує простір сучасної повноцінної шкільної їдальні, дитячого садочка або ресторану, що занурює здобувачів освіти та слухачів у реальні умови виробничого процесу. В навчально-практичному центрі впроваджується система управління безпечністю - принципи НАССР, що є обов’язковою умовою для гарантування безпечного харчування людей.
Центр сучасних кулінарних технологій оснащений пароконвекційними печами, індукційними стаціонарними та переносними плитами, вапогрилем, макароноваркою, міксерами, кутерами, холодильним обладнанням, м’ясорубками, шафою шокового охолодження, апаратом низькотемпературного приготування, вакууматором, термоміксом, універсальними кухонними комбайнами, міксерами, посудомийною машиною та іншим сучасним обладнанням та інвентарем.
На базі центру проводяться:
- уроки виробничого навчання;
- лабораторно-практичні роботи з навчальних дисциплін «Технологія приготування їжі з оновами товарознавства», «Устаткування підприємств громадського харчування», «Санітарія та гігієна», «Організація виробництва»;
- конкурси професійної майстерності з професії «Кухар» та «Кондитер»;
- тренінг-курси, майстер-класи за участю провідних шеф-кухарів України;
- профорієнтаційні заходи;
- підвищення та підтвердження кваліфікацій;
- благодійні ярмарки-продажу, профільні тематичні фестивалі та свята (фестиваль каші, фестиваль вареників, етно-фестиваль, кулінарні батли)
- розробки методичних посібників;
- інше
Основними споживачами послуг та безпосередніми учасниками освітнього процесу є:
- здобувачі освіти та педагогічні працівники «Київський професійний коледж сфери послуг»;
- слухачі курсів перепідготовки за професією «Кухар», «Кондитер»;
- працівники сфери громадського харчування, які подавали заяви для проведення щодо них оцінювання і визнання результатів навчання, зокрема здобутих шляхом неформальної освіти, про присвоєння професійних кваліфікацій за робітничою професією «Кухар»;
- громадяни, що подавали заяви на визнання професійних кваліфікацій за професією «Кухар» через кваліфікаційний центр;
- учні загальноосвітніх шкіл Святошинського району;
- батьки здобувачів освіти.
Галерея
Професії, які можна здобути
Рішенням Національного агентства кваліфікацій від 12.07.2022 року Комунальний заклад професійної (професійно – технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг» (правонаступник Вищого професійного училища №33 м. Києва) акредитовано як кваліфікаційний центр, про що внесено запис до Реєстру кваліфікаційних центрів від 14.07.2022.
Кваліфікаційний центр "Комунальний заклад професійної (професійно – технічної) освіти «Київський професійний коледж сфери послуг»» – суб’єкт, уповноважений Національним агентством кваліфікацій здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, на підставі сертифікату про акредитування такого кваліфікаційного центру, і внесений до Реєстру кваліфікаційних центрів у складі Реєстру кваліфікацій за кваліфікаціями «Кухар 3-6 розряду», «Кондитер 3-5 розрядів».
Строки та вартість навчання
Підвищення кваліфікації
Кухар
2 дні
Кухар 3 розряду
3984,1
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кухар
3 дні
Кухар 3 розряду
3984,1
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кухар
2 дні
Кухар 4 розряду
3984,1
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кухар
2 дні
Кухар 5 розряду
4679,38
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кухар
2 дні
Кухар 6 розряду
4679,38
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кондитер
2 дні
Молодший кондитер (кондитер 3 розряду)
3984,1
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кондитер
2 дні
Кондитер (кондитер 4 розряду)
3984,1
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій
Кондитер
2 дні
Старший кондитер (кондитер 5 розряду)
4587,63
За підсумками процедури оцінювання видається сертифікат, що підтверджує факт присвоєння/підтвердження відповідної професійної кваліфікації та дозволяє виконувати певний вид роботи або здійснювати професійну діяльність. Сертифікат зареєстрований в Реєстрі виданих сертифікатів Національного агенства кваліфікацій