Виберіть навчально-практичний центр...
Професії, які можна здобути
Центр професійної кар'єри був створений з метою посилення профорієнтаційної роботи серед молоді, забезпечення успішного працевлаштування випускників.
ЗАВДАННЯ Центру професійної кар'єри: посилення профорієнтаційної роботи серед молоді; забезпечення ефективної зайнятості учнів та випускників, що відповідає потребам ринку праці, посилення співпраці між навчальним закладом і роботодавцями; розвиток молодіжних ініціатив у сфері трудових відносин; проведення організаційної та консультативної роботи з учнями щодо питань їхнього працевлаштування; формування психологічної стійкості молоді до запитів ринку праці; проведення семінарів, тренінгів та інших заходів щодо надання допомоги з працевлаштування на етапі планування майбутньої кар’єри; проведення спільних заходів із роботодавцями, центрами служб зайнятості, державними та громадськими організаціями; організація інформаційної роботи, спрямованої на анонсування заходів, що проводяться на міському та обласному рівнях у сфері сприяння працевлаштуванню; висвітлення роботи Центру на внутрішніх ресурсах навчального закладу; підтримка в працевлаштуванні випускників після закінчення навчального закладу; створення бази соціальних партнерів та роботодавців.
Професії, які можна здобути
ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» – один з найкращих закладів професійної (професійно-технічної) освіти Житомирщини – спрямовує свою діяльність на забезпечення високої якості освіти, готує кваліфікованих робітників для різних галузей економіки Житомирщини. ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» – це заклад освіти європейського рівня, який має сучасну потужну матеріальну базу, постійно впроваджує інноваційні технології, сучасні методики навчання для підготовки конкурентоспроможних робітників, працює над формуванням якісного освітнього простору, відкритого для дискусій, нового мислення, цікавих ідей, нових альтернативних підходів в організації освітнього процесу. Проєктна потужність Центру - 900 осіб Рівень акредитації - третій 53 ліцензії на надання освітніх послуг за різними видами підготовки. З 2017 року змінено тип і назву закладу у зв’язку з реорганізацією закладів ПТО м. Житомира.
Напрями підготовки: Громадське харчування Швейне виробництво Торговельна – комерційна діяльність Сфера обслуговування Наші цінності : візія - навчайся і відчуй себе вільним; місія - ми вчимося і створюємо майбутнє разом. У Центрі запроваджено дуальну форму навчання за професіями: пекар, кухар, кондитер, продавець продовольчих товарів. Заклад здійснює навчання дорослого населення : формальна освіта - навчання фізичних осіб (професійно - технічне навчання, підвищення кваліфікації) та неформальна освіта - часткові кваліфікації, семінари, майстер - класи, тренінги. Центр має сучасне обладнання та матеріальну базу: 5 навчально-тренувальних комплексів, спортивний зал, бібліотеку з книжковим фондом близько 35 тис. друкованих одиниць, їдальню на 180 місць, актову залу на 250 місць. Центр має 24 аудиторії, 10 майстерень та 8 лабораторій.
Також у Центрі є 215 одиниць комп’ютерної техніки та 116 одиниць оргтехніки, 11 мультимедійних дошок, 14 мультимедійних проекторів. STEM-лабораторія функціонує з метою мотивації студентів до навчальної, дослідницької, інтелектуальної та творчої діяльності, створення умов для розвитку профільного навчання, впровадження інноваційних технологій виробництва. У Центрі створено три навчально-практичні центри: Навчально-практичний центр з професії «Швачка; кравець; закрійник» (2017 р., завершено у 2021 р.); Навчально-практичний центр готельно-ресторанної справи (2017); Навчально-практичний центр з професії «Пекар; Кондитер» (2021).
Професійно-практична підготовка у закладі складається з виробничого навчання та виробничої практики і проводиться у навчально-виробничих майстернях, на робочих місцях на виробництві чи у сфері послуг. З підприємствами м. Житомира та інших міст області було укладено понад 50 договорів на проходження здобувачами виробничого навчання і виробничої практики, серед них: ТОВ “Золотий коровай”, ТОВ ТК «Полісся Продукт», ФОП Корнієцька О.Є,, мережа магазинів “Цитрус”, ТОВ "КОН БРІО", ПП «Стара Губернія», ФОП Іщенко М.В. , ресторан “Хочу з’їсти”, ФОП Щеглова Т.Д., кафе “Лалі Хінкальна”, ФОП Опанасюк Л.І., пекарня “Пиріжковий рай”, СПДФО Ошемьотков С.В., кафе “Файна Кнайпа”, ФОП Подеряко А., ресторан “Колиба Клаб”, ТОВ “Північ - Спецодяг”, Житомирська філія СП ТОВ «РІФ-1»,ТОВ «Швейна фабрика «Марічка», ПП Туристична компанія «Україна Тревел», салон «Клео» ФОП Логінова А.М., ГРК «Королівська бочка», Підприємець Оселедчук М.М. , ресторан «Гермес» ФОП Волинець Є.Д., ТА «Смайл» ФОП Аліксійчук О.Р., ПБП «Діана».
На базі закладу функціонує "Пункт Незламності" та найпростіше укриття. Здобувачі освіти забезпечуються гуртожитком. Гарантована стипендія у розмірі 1250 грн.
Строки та вартість навчання
На базі 9 класів
Кравець, живописець, закрійник;
3 роки 6 місяців
Кравець 3 - го розряду, живописець 2 - го розряду, закрійник 4 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Кухар, офіціант, бармен;
3 роки 6 місяців
Кухар 4 - го розряду, офіціант 3 - го розряду , бармен 4 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Кухар, кондитер;
З роки 5 місяців
Кухар 4 - го розряду, кондитер 4 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Кухар, пекар, кондитер;
З роки 6 місяців
Кухар 4 - го розряду, пекар 2 - го розряду, кондитер 3 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Перукар (перукар-модельєр), манікюрник, візажист;
3 роки 6 місяців
Перукар 2 - го класу; Манікюрник 3 - го розряду; Візажист
За договорамм . Варіюється залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про присвоєння кваліфікації державного зразка
На базі 11 класів
Кухар, кондитер;
1рік 6 місяців
Кухар 4 - го розряду, кондитер 3 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника
Офіціант, майстер ресторанного обслуговування;
1 рік 6 місяців
Офіціант 4 - го розряду, майстер ресторанного обслуговування 4 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Адміністратор, продавець продовольчих товарів;
1 рік 6 місяців
Адміністратор, продавець продовольчих товарів 4 - го розряду ;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Адміністратор (господар) залу, кондитер;
1 рік 6 місяців
Адміністратор (господар) залу, кондитер; 4 - го розряду;
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника.
Перукар (перукар-модельєр), візажист;
1 рік 6 місяців
Перукар 2 - го класу; Візажист;
За договорами. Варіюється залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про присвоєння кваліфікації державного зразка
Галерея
Відгуки
Дмитро Мартинюк
Анастасія Куровська
Дуже подобається вчитися в цьому закладі вчителя супер директор і так його підопічні супер навчаюсь лише пів року мені все подобається
Олена Черняхевич
Професії, які можна здобути
У січні 2017 року відбулося відкриття навчально-практичного центру за професіями «Швачка. Кравець. Закрійник», який здійснює підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників швейної галузі за новітніми технологіями із застосуванням сучасного обладнання, матеріалів, та інструментів.
Встановлене сучасне обладнання: промислова машина SGGEMSY, петельна машина-автомат SGGEMSY, прес електромагнітний S-CQ01, стіл прасувальний ПГУ-2-112 ЕВ-4UC 220, парогенератор Silter SPR/MN 2002, вишивальна машина FORTEVER, надає можливість здобувачам освіти не лише теоретично ознайомитись із сучасним обладнанням та новітніми технологіями, а й на практиці опанувати навиками роботи у виробничих майстернях під час виконання різних практичних завдань.
Сприяє усуненню труднощів випускників закладу при працевлаштуванні, адаптації до виробничих умов.
Строки та вартість навчання
Перепідготовка
Кравець
1 місяць
2 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Закрійник
2 місяці
3 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Підвищення кваліфікації
Кравець
3 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Закрійник
4 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Галерея
Професії, які можна здобути
У січні 2017 року розпочав свою діяльність навчально-практичний центру готельно-ресторанної справи, який здійснює первинну професійну підготовку здобувачів освіти, перепідготовку незайнятого населення, підвищення кваліфікації працівників, підготовку організаторів виробництв готельно- ресторанної справи за новітніми технологіями із використанням сучасної сировини, обладнання та інвентарю.
Об`єднує практичні зони: демонстраційну кухню-лабораторію з дегустаційним залом, кухню-лабораторію з дегустаційним залом, лабораторію для проведення майстер-класів, навчально- практичних демонстрацій, експериментально-технологічних робіт; навчально-тренувальний бар для барменів, бариста, сомельє та лабораторію для офіціантів, виробничу дільницю «Їдальня», навчально-тренувальний готель-гостел «Саквояж».
База центру забезпечує: надання тренінгових, маркетингових, інформаційних, виробничих послуг з метою вирішення поточних і програмних завдань, що стоять перед освітнім закладом; здійснення виробничої діяльності на постійній основі.
Строки та вартість навчання
Підвищення кваліфікації
Кухар
3 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Офіціант
2 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Перепідготовка
Кухар
3 місяці
3 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Офіціант
2 місяці
3 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Короткострокові курси
Бариста
16 годин
уточнювати у закладі
По закінченню навчання слухачі отримують сертифікат.
Сушист
20 годин
уточнювати у закладі
По закінченню навчання слухачі отримують сертифікат.
Галерея
Професії, які можна здобути
З 28 грудня 2021 року діє навчально-практичний центр з професії «Пекар.Кондитер».
Сприяє упровадженню у навчально-виробничий процес сучасних методик професійного навчання із застосуванням інноваційних педагогічних та виробничих технологій, техніки, обладнання, інструментів та матеріалів; організаціі та проведенню семінарів-практикумів, майстер-класів, конференцій, дегустацій з питань упровадження інноваційних технологій і матеріалів у процес підготовки робітничих кадрів, розробці та проведенню курсу пекарських та кондитерських міні лекцій; проведенню оnline майстер-класів із професії «Пекар, кондитер», а також наданню освітніх послуг за програмами майстер-класів та короткостроковими програмами.
Строки та вартість навчання
Підвищення кваліфікації
Пекар
3 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Кондитер
4 місяці
5 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Перепідготовка
Пекар
1.5 місяці
2 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації
Кондитер
3місяці
3 розряд
Залежно від кількості осіб сформованої групи
По закінченню навчання слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації