Виберіть навчально-практичний центр...
Професії, які можна здобути
Історія створення Чернівецького вищого комерційного училища бере свій початок зі школи торгово-кулінарного учнівства (1941 р.). У 2002 році переведено в структуру Київського національного торговельно-економічного університету. Відповідно до наказу Київського національного торговельно-економічного університету від 25.01.2022 №374 Чернівецьке вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету перейменовано у Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету.
Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету - сучасний заклад освіти, що здійснює ліцензовану освітню діяльність з підготовки кваліфікованих робітників та фахових молодших бакалаврів у сфері торгівлі та ресторанного господарства. Училище здійснює підготовку на основі базової та повної загальної середньої освіти за професіями: кухар, кондитер, офіціант, бармен, адміністратор (господар) залу, майстер ресторанного обслуговування та за спеціальністю "Харчові технології" (на базі диплома кваліфікованого робітника "Кухар 4-го розряду"). Матеріально-технічна база Училища відповідає сучасним вимогам: 22 навчальні кабінети, оснащені мультимедійним обладнанням та доступом до мережі Інтернет; 2 комп’ютерні класи; 3 лабораторії; 3 навчально-виробничі майстерні; спортивний зал; бібліотека з читальним залом; кухня, їдальня та бар-кафе "Родзинка".
Відповідно до Угоди про співпрацю між Академією професійної освіти "Меркур" (Словацька республіка) та Чернівецьким вищим комерційним училищем ДТЕУ здобувачі освіти щороку проходять виробничу практику в Словаччині. В рамках Міжнародної програми Еразмус+:КА здобувачі освіти Училища вивчають інновації в кулінарному секторі та проходять стажування на базі Ризького технікуму туризму та творчої індустрії.
За останні роки на Міжнародних фестивалях з кулінарного мистецтва і сервісу, Відкритих чемпіонатах з карвінгу, Міжнародних конкурсах юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, Фестивалях українських регіональних кухонь, студентських фестивалях "Барбекю" здобувачі освіти здобули: 110 медалей (16 золотих, 47 срібних, 47 бронзових); 1 Гран-Прі; 2 Кубки; звання "Краща кулінарна школа року". Особливою гордістю для нас є випускники - викладачі, майстри виробничого навчання, директори, завідуючі виробництвами, адміністратори, офіціанти, бармени, кондитери, кухарі, провідні шеф-кухарі закладів ресторанного господарства міста, регіону, України та за її межами.
Щоб досягти життєвих вершин, потрібно постійно вчитися та вдосконалюватися. Саме такого принципу дотримується педагогічний колектив Училища, націлюючи своїх вихованців на необхідність здійснювати навчання впродовж життя.
Строки та вартість навчання
На базі 9 класів
Кухар, кондитер
3 роки 6 місяців
Кухар 4-го розряду; Кондитер 4 розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Кондитер, кухар
3 роки 6 місяців
Кондитер 4 розряду; Кухар 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
Кухар, офіціант, бармен
3 роки 6 місяців
Кухар 4-го розряду, офіціант 3-го розряду, бармен 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника
На базі 11 класів
Кухар; кондитер
2 роки
Кухар 4-го розряду; кондитер 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника
Кухар; майстер ресторанного обслуговування
1 рік 6 місяців
Кухар 4-го розряду; майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника
Офіціант, бармен, адміністратор (господар) залу
1 рік 6 місяців
Офіціант 3-го розряду, Бармен 4-го розряду, Адміністратор (господар) залу
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника
На базі диплома кваліфікованого робітника "Кухар 4-го розряду"
Спеціальність "Харчові технології"
2 роки
-
Безкоштовно
По закінченню навчання випускники отримують диплом фахового молодшого бакалавра
Галерея
Професії, які можна здобути
Кваліфікаційний центр Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету створений 27.09.2023 р. Кваліфікаційний центр - суб’єкт, уповноважений Національним агентством кваліфікацій здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та / або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, на підставі Декларації про провадження господарської діяльності, і внесений до Реєстру кваліфікаційних центрів.
Основні завдання Центру:
- оцінювання та визнання результатів навчання, присвоєння та / або підтвердження професійних кваліфікацій за процедурами, які дають змогу оцінити результати навчання, здобуті шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти, з видачею особі документів про присвоєння та / або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій;
- визнання професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, з видачею особі відповідних документів. Професійні кваліфікації, які можуть бути присвоєні / підтверджені у кваліфікаційному центрі: кухар 3-го розряду, кухар 4-го розряду, кухар 5-го розряду, молодший кондитер (кондитер 3-го розряду), кондитер (кондитер 4-го розряду), майстер ресторанного обслуговування (майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду).
Строки та вартість навчання
-
Кухар; Кондитер; Майстер ресторанного обслуговування
-
Кухар 3-го розряду; Кухар 4-го розряду; Кухар 5-го розряду; Молодший кондитер (кондитер 3-го розряду); Кондитер (кондитер 4-го розряду); Майстер ресторанного обслуговування (майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду)
Кухар 3-го, 4-го розрядів - 3650 грн.; Кухар 5-го розряду - 4679 грн.; Кондитер 3-го, 4-го розрядів - 3650 грн.; Майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду - 3125 грн.
Сертифікат про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації