Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету
Адреса
58001, м. Чернівці, пл. Соборна, 2
Перелік навчально-практичних центрів

Виберіть навчально-практичний центр...

Професії, які можна здобути

Адміністратор (господар) залу
Бармен
Кондитер
Кухар
Майстер ресторанного обслуговування
Офіціант

Історія створення Чернівецького вищого комерційного училища бере свій початок зі школи торгово-кулінарного учнівства (1941 р.). У 2002 році переведено в структуру Київського національного торговельно-економічного університету. Відповідно до наказу Київського національного торговельно-економічного університету від 25.01.2022 №374 Чернівецьке вище комерційне училище Київського національного торговельно-економічного університету перейменовано у Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету. 

Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету - сучасний заклад освіти, що здійснює ліцензовану освітню діяльність з підготовки кваліфікованих робітників та фахових молодших бакалаврів у сфері торгівлі та ресторанного господарства. Училище здійснює підготовку на основі базової та повної загальної середньої освіти за професіями: кухар, кондитер, офіціант, бармен, адміністратор (господар) залу, майстер ресторанного обслуговування та за спеціальністю "Харчові технології" (на базі диплома кваліфікованого робітника "Кухар 4-го розряду"). Матеріально-технічна база Училища відповідає сучасним вимогам: 22 навчальні кабінети, оснащені мультимедійним обладнанням та доступом до мережі Інтернет; 2 комп’ютерні класи; 3 лабораторії; 3 навчально-виробничі майстерні; спортивний зал; бібліотека з читальним залом; кухня, їдальня та бар-кафе "Родзинка". 

Відповідно до Угоди про співпрацю між Академією професійної освіти "Меркур" (Словацька республіка) та Чернівецьким вищим комерційним училищем ДТЕУ здобувачі освіти щороку проходять виробничу практику в Словаччині. В рамках Міжнародної програми Еразмус+:КА здобувачі освіти Училища вивчають інновації в кулінарному секторі та проходять стажування на базі Ризького технікуму туризму та творчої індустрії. 

За останні роки на Міжнародних фестивалях з кулінарного мистецтва і сервісу, Відкритих чемпіонатах з карвінгу, Міжнародних конкурсах юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, Фестивалях українських регіональних кухонь, студентських фестивалях "Барбекю" здобувачі освіти здобули: 110 медалей (16 золотих, 47 срібних, 47 бронзових); 1 Гран-Прі; 2 Кубки; звання "Краща кулінарна школа року". Особливою гордістю для нас є випускники - викладачі, майстри виробничого навчання, директори, завідуючі виробництвами, адміністратори, офіціанти, бармени, кондитери, кухарі, провідні шеф-кухарі закладів ресторанного господарства міста, регіону, України та за її межами. 

Щоб досягти життєвих вершин, потрібно постійно вчитися та вдосконалюватися. Саме такого принципу дотримується педагогічний колектив Училища, націлюючи своїх вихованців на необхідність здійснювати навчання впродовж життя.

Строки та вартість навчання

На базі 9 класів

Професія

Кухар, кондитер

Термін навчання

3 роки 6 місяців

Розряд

Кухар 4-го розряду; Кондитер 4 розряду

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника

Професія

Кондитер, кухар

Термін навчання

3 роки 6 місяців

Розряд

Кондитер 4 розряду; Кухар 4-го розряду

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника

Професія

Кухар, офіціант, бармен

Термін навчання

3 роки 6 місяців

Розряд

Кухар 4-го розряду, офіціант 3-го розряду, бармен 4-го розряду

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, а також диплом кваліфікованого робітника

На базі 11 класів

Професія

Кухар; кондитер

Термін навчання

2 роки

Розряд

Кухар 4-го розряду; кондитер 4-го розряду

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника

Професія

Кухар; майстер ресторанного обслуговування

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Розряд

Кухар 4-го розряду; майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника

Професія

Офіціант, бармен, адміністратор (господар) залу

Термін навчання

1 рік 6 місяців

Розряд

Офіціант 3-го розряду, Бармен 4-го розряду, Адміністратор (господар) залу

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують диплом кваліфікованого робітника

На базі диплома кваліфікованого робітника "Кухар 4-го розряду"

Професія

Спеціальність "Харчові технології"

Термін навчання

2 роки

Розряд

-

Вартість навчання

Безкоштовно

По закінченню навчання випускники отримують диплом фахового молодшого бакалавра

Галерея

Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету
Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету

Професії, які можна здобути

Кондитер
Кухар
Майстер ресторанного обслуговування

Кваліфікаційний центр Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету створений 27.09.2023 р. Кваліфікаційний центр - суб’єкт, уповноважений Національним агентством кваліфікацій здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та / або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, на підставі Декларації про провадження господарської діяльності, і внесений до Реєстру кваліфікаційних центрів. 

Основні завдання Центру

  1. оцінювання та визнання результатів навчання, присвоєння та / або підтвердження професійних кваліфікацій за процедурами, які дають змогу оцінити результати навчання, здобуті шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти, з видачею особі документів про присвоєння та / або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій; 
  2. визнання професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, з видачею особі відповідних документів. Професійні кваліфікації, які можуть бути присвоєні / підтверджені у кваліфікаційному центрі: кухар 3-го розряду, кухар 4-го розряду, кухар 5-го розряду, молодший кондитер (кондитер 3-го розряду), кондитер (кондитер 4-го розряду), майстер ресторанного обслуговування (майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду).

Строки та вартість навчання

-

Професія

Кухар; Кондитер; Майстер ресторанного обслуговування

Термін навчання

-

Розряд

Кухар 3-го розряду; Кухар 4-го розряду; Кухар 5-го розряду; Молодший кондитер (кондитер 3-го розряду); Кондитер (кондитер 4-го розряду); Майстер ресторанного обслуговування (майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду)

Вартість навчання

Кухар 3-го, 4-го розрядів - 3650 грн.; Кухар 5-го розряду - 4679 грн.; Кондитер 3-го, 4-го розрядів - 3650 грн.; Майстер ресторанного обслуговування 4-го розряду - 3125 грн.

Сертифікат про присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації

Залишились питання?

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux